İngilizce biliyorsunuz, okuduğunuzu anlıyorsunuz ama iş dert anlatmaya gelince… İşte burada derin sessizlikler oluyorsa, bir şeyler eksik demektir. ‘Konuşma Kulübü‘ bu konuda size yardımcı oluyor. Sitemizin de uzun süredir destek verdiği ve bu anlamda çalıştığı Istanbul English Club Konuşma Kulübü eğitmeni Kaan Can Yazgan’a detayları sorduk…
Konuşma kulübü katılımcılarına ne vaat ediyor?
İngilizce okuduğunu anlayan, yazabilen ama konuşamayan kişilerin pratik eksikliğinden kaynaklanan sorunlarını çözüyoruz. İki saat boyunca uzman yönetmenler eşliğinde İngilizce sohbet ediyorsunuz. Konuşma kulübünün katılımcılar tarafından beğenilen özelliği ön kayıt ve devam zorunluluğu gibi kısıtlayıcı şartlarının olmaması. Katılımcılar iş ve özel yaşamlarından zaman açısından taviz vermeden aktivitelere diledikleri sıklıkta katılabiliyorlar.
Belli kur seviyeleri var mı?
Yok. En önemli rezervasyon şartı, en az orta seviye ve üzeri İngilizce bilgisine sahip olmak.
Katılımcıları yaş gruplarına göre mi ayırıyorsunuz?
Hayır ama alt sınırımız 23.
Ne tür materyaller kullanıyorsunuz?
Eskiden kullanılan fotokopi tarzı materyalleri kullanmıyoruz. Eğer görsel ve işitsel bir materyal kullanılacaksa, bunu projektörle gösteriyoruz. Konuşmanın yanında en iyi giden çay, kahve ve kekler de vazgeçilmez materyallerimiz arasında.
Konuşma konuları nelere göre belirleniyor ve kimler bu konuları belirliyor?
Katılımcılar sürekli değiştiğinden konular da değişiyor. Temel prensip aralıksız iki saat İngilizce konuşmanın sürmesi.
Kursiyerler kaç ders sonunda akıcı İngilizce konuşmaya başlıyor?
Katılımcılar ilk yarım saatten sonra mutlaka konuşmaya katılmak istiyorlar. İngilizce konuşmada en önemli hedefimiz, kişilerin kendilerine güvenmelerini sağlamak. Bazı katılımcılar ayda 10, bazıları beş, bazıları ise iki kez geliyor.
Türkçe konuşmak serbest mi?
Kesinlikle konuşulmaz. Bu kural şimdiye dek hiç bozulmadı. Zaten katılımcılarımızın profilleri göz önüne alındığında hepsi son derece bilinçli ve hedef odaklı kişiler.
Konuşma kulübü ücretleri ne kadar?
Herhangi bir kayıt veya devam zorunluluğu yok. Seminerlere dilediğiniz kadar gelirsiniz. Bir seminer katılım bedeli 20 TL. Tüm materyaller ve içecekler dahil.
Seminerler hangi günler ve ne zaman düzenleniyor?
Şu an genel istek doğrultusunda salı, çarşamba ve perşembe 19.30, cumartesi 11.00 ve 14.00, pazar 11.00’de düzenliyoruz.
Röportaj : Murat Koç / Cadde Milliyet
Güzel bir proje aslinda.
Evet proje güzel )) ama antalya’da yaşadığım için o eksiğimi kapatabiliyorum sükür.
çokk güzell..okuduğum il istanbul a yakınn belkii bende giderim.