Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim forumu misyonu taşıyan kendinigelistir.com sitesi Özgür Şahin tarafından hayata geçirilip, geliştirilmektedir. © 2024. Tüm hakları saklıdır.

blank
  1. Anasayfa
  2. Başarı Yazıları
  3. Başarılı bir pazarlama yönetiminin sırrı “anlam yaratabilmekte” saklı

Başarılı bir pazarlama yönetiminin sırrı “anlam yaratabilmekte” saklı

Özgür ŞAHİN Özgür ŞAHİN -

- 3 dk okuma süresi
24 1

Frederick Beigbeder çok haklı. Günümüze kadar pazarlamanın özünde korku yaratmak, sahip olmazsan onaylanmazsın duygusunu körüklemek ve elde edemediğin takdirde yetersiz ve mutsuz olduğunu hissettirmek yatıyordu. Bunun sebepleri arasında, pazarlama ile aşk yaşayanların yaptıklarında bir anlam aramaktan ziyade, pazarlamayla satışı artırmanın en önemli değer olması yatıyor. Profesyonel hayatının büyük çoğunluğu uluslararası pazarlama ve marka yönetimiyle geçmiş biri olarak, pazarlamanın satışı artırmak dışında bir anlamı olmadığını düşünen kurumlarda kültür değişikliğini körükleyen öncülerden olmaktan çekinmemenizi öneririm. Neden mi? Sebebi basit.

Pazarlamanın (ve marka yönetiminin) amacı insanların hayatına özgüvensizlik değil, özgüven sağlamak olduğunda anlamlı bir amaca hizmet eder. (patagonia)

Pazarlamanın amacı insanlara yeterli ve önemli olduklarını hatırlattığında, ürün ve hizmet anlamlı bir amaca hizmet eder. (Zappos)

Pazarlamanın amacı insanlarda minnet duygusunu güçlendirdiğinde ve marka sayesinde toplumların gelişmesine katkı sağlayabilmelerine destek olduğunda anlamlı bir amaca hizmet eder. (Levi Strauss)

Pazarlamanın amacı doğru, bilimsel verilere dayalı bilgilerle bilinçli seçimlerin yapılmasını destek olduğunda anlamlı bir amaca hizmet eder. (Timberland)

Yaptığımız iş sadece para kazanmaya ve kazandırmaya yönelik olduğunda yaptığınız işten tatmin duygunuz azalacağı gibi, topluma ve çevreye faydanan çok zarar verecek şekilde hareket etmeye de eğimli oluruz.

etkili pazarlama yöntemi

Günümüzde ve gelecekte en etkili yönetici profilleri aşağıdaki örneklerdeki gibi şirketlerine fayda yaratanlar olacaktır.

İdeal olan daha az ürün üretip daha fazla hizmet veren bir ekonomiye geçişi sağlayabilmek.

Zipcar: Günlük değil, saat başına ve istediğiniz anda araba kiralamanızı/paylaşmanızı sağlayan hizmet.

Cloud Computing: Yeni server yatırımı yapmaya gerek kalmaksızın kapasitenin artmasına imkan veren sistem.

Çevre ve insan sağlığına (well-being) odaklı iş kurarak hareket etmek.

Seventh Generation: Sağladığı ürünlerle çevre sağlığını ve yedi jenerasyonun daha sağlıklı yaşayabilmesi için momentum yaratacak şekilde büyümek.

TerraCycle: Ürün ömrü tamamlandıktan sonra yeniden kullanımını ve geri kazanımını sağlamayı teşvik etmek.

Bu şirketleri ve çalışmalarını iyi izleyin. Hepsinin yola çıkışı insan ve doğanın sağlığını iyileştirebilmek, sağlıklı ve uzun ömürlü hayatlar yaratabilmek üzerine kurulu. Hayatımızda ve yaptığımız işte yükselmek ve para kazanabilmenin dışında bir anlam koyamadığımızda kırılma yaşamamamız muhtemeldir.

Kurumsal Itibarı güçlendirmek istiyorsanız, bu 7 pazarlama hatasına önem verin: The Seven Sins of Green Washing

Yazan : Fatmanur Erdoğan / Kariyer Yolculuğu

Özgür ŞAHİN

Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim sitesi olan kendinigelistir.com projesinin sahibidir. 2006 yılından bu yana #kişiselgelişim alanında birçok yeniliği bünyesinde bulundurduğu sitede "beden dili, iletişim teknikleri, başarı hikayeleri, motivasyon teknikleri, özgüven gelişimi" gibi bir çok ana tema üzerine yazar, çizer, karalar, öğretmeye çalışır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.