Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim forumu misyonu taşıyan kendinigelistir.com sitesi Özgür Şahin tarafından hayata geçirilip, geliştirilmektedir. © 2024. Tüm hakları saklıdır.

blank
  1. Anasayfa
  2. Başarı Yazıları
  3. Üniversite sınavını ben kazandım! Siz nasıl kazanabilirsiniz?

Üniversite sınavını ben kazandım! Siz nasıl kazanabilirsiniz?

Özgür ŞAHİN Özgür ŞAHİN -

- 15 dk okuma süresi
24 26

ÖSS. Sihirli 3 harften oluşan bir kısaltma. Öğrenci Seçme Sınavı…Türkiye’deki öğrencilerin hayatını şekillendiren en önemli sınav. 180 dakika 180 soru. İstatistikler insanın gözünü korkutan cinsten. Sınava giren here 5 kişiden 4ü kazanamıyor!!!

1. 5 milyona yakın kişinin girdiği ÖSS 2001’de Sayısal alanda Türkiye 1748. si Eşiğırlıkta Türkiye 1656. sı ve Sözel alanda Türkiye 1246. sı oldum. Bunu nasıl mı başardım? Lütfen okumaya devam edin.

ÖSS’ye girecek adaylar için dershane seçimi çok önemli. Belki de en önemlisi. 

Ben lise 3’te gideceğim dershaneyi lise 2 deyken seçtim. Bütün dershaneler öğrenciler lise 2 ‘de iken bir seviye tespit sınavı yaparlar. Bu sınavda başarılı olursanız siz lise 3 te iken o dershaneye indirimli hatta bedava bile gidebilirsiniz.

Bu sınavlara ben de girdim ama burada dikkat edilecek husus tek dershanenin sınavıyla kalmamak. Mümkünse bütün dershanelerin sınavlarına girmek gerekir. Soruların kalitesi az çok dershanenin kalitesini de belli eder. Ben dershane seçimimde 4 öğeye dikkat ettim.

Bunlar
• Öğretmen kadrosunun kalitesi
• Sene içinde yapacağı deneme sınavlarının sayısı
• Rehberlik servisinin kalitesi
• Daha önce o dershaneye giden abi ve ablalarımın görüşleri

Kaynak seçiminde öğrenciler sıkça çelişkiye düşmektedir. Çokdeğişik kaynaklar var piyasada. Benim tavsiyem tek bir yayının kaynaklarıyla kalmamak. Çok kaynaktan beslenen bir dere ile tek kaynağı olan bir derenin taşıdığı su miktarını düşünün lütfen.

Her yayın grubunun farklı soru hazırlama mantığı vardır. Hepsinin mantığını kavramak beyninizi değişik şekilde düşünmeye alıştıracaktır. Zamanla sorulara değişik açılardan yaklaşmaya başlayacaksınız ve bu da algılama kapasitenizi arttıracak. İnanın yararını göreceksiniz.

Yukarıdaki derecelerin sahibi ben ne yaptım?

Lise 3 başlamadan önce ben gideceğim dershaneyi seçerek,kaynaklarımı temin ederek yavaş yavaş hazırlığa başlamıştım. Aslında ortaokuldan beri bize ÖSS’ye hazırlandığımızı söylerlerdi ama biz o zamanlar “Leyla” olduğumuz için işin bilincinde değildik.
Ağustos 2001. Sınavın başlamasına 9-10 ay var. Abim her zaman bir işe başlamadan önce hedefimi belirlemem gerektiğini söylerdi. Ben de öyle yaptım. Önce hedefimi belirledim.

Bilgisayar Mühendisi olmak istiyordum. Okul olarak ODTÜ bana daha cazip geliyordu. Artık bir hedefim vardı. ODTÜ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ. Sıra hedefime ulaşmak için yapmam gerekenlerdeydi. ÖSS’ye girmeliydim ama bu ÖSS dedikleri şey neydi tam olarak bilmiyordum. O an yaptığım ilk şey ÖSS’nin ne oldugunu iyice anlamaktı. Kaç soru soruluyor,ne zaman,sınav kaç dakika,hangi dersten hangi konudan kaç soru geliyor;sınavı etkileyen AOÖBP’nı ne,nasıl hesaplanır,yüksek olması için ne yapılmalı gibi soruların cevaplarını netleştirdim.

Okul başlamadan önce okuduğum kitapların bana çok yararı dokundu. Bu kitaplar :Kesintisiz Öğrenme,Başarı Üniversitesi,Yol Aç.

Bunların dışında hangi derse nasıl çalışmak gerektiğini ve test çözme tekniklerini anlatan kitaplar da okudum.  Gerçi yukarıdaki kitaplarda da o konulara az çok değinilmişti.
Sezona başlamadan önce bütün konuları ne zaman bitirebileceğimi hesapladım. 4. 5-5 ay gibi bir zaman alacaktı tüm konuları bitirmem. Geri kalan kısmı da deneme ve test çözmeye ayırıp eksiklerimi giderecektim.

Okul başlamıştı. İlk hafta herkes çılgınlar gibi test çözüyordu. En ufak boşluğu test çözerek değerlendiriyordu herkes. 2.  hafta herkesin hızı bir anda kesiliverdi. Yavaş yavaş su koymaya başlamıştık. Türk usulü anlayacağınız.
Ders çalışırken konu eksiğimi kapatmaya ayrı bir özen gösteriyordum. İlk önce değişik kaynaklardan konu çalışırdım. Daha sonra çözümlü testleri önce kendim çözer,yapamadıklarım olursa çözümlere bakardım. Daha sonra cevaplı testlere geçerdim.

Elimdeki kaynaklarda o konuyla ilgili olan soruları çözerdim. En son geçmiş yıllarda o konudan gelen sorulara bakardım. Buradaki amacım ÖSS’de soru hazırlayanların o soruyu hazırlarken öğrencinin hangi bilgiyi bilmesini istediğini saptamaktı. Aynı mantık çerçevesinde hazırlanmış birçok soru vardı ÖSS’de çıkmış. Bu da soruları hazırlayanlar değişse bile öğrenciden beklenenin aynı olduğu idi. Bu nokta gerçekten çok önemli bence.

Temel bilgilerde oluşacak eksiklikler ileride çok büyük sorunlara sebep olabilir. Bu yüzden konularla ilgili işinize yarayacağına inandığınız her şeyi bilmeye özen gösterin.
Zaman su gibi akıp geçiyor. Bir de bakmışsınız sınava bir hafta kalmış. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız bir dönemdesiniz. O yüzden zamanınızı boşa harcamayın. ÖSS’ye hazırlanan öğrencileri kendine çeken en büyük tuzak televizyondur. Televizyona küsün 8 ay boyunca ya da çok az izlemeye özen gösterin.
Konu eksiğimi kapatmaya çalışırken bir yandan da okul dersleriyle uğraşıyordum. AOÖBP için yüksek ortalama şarttı ve lise 3 önemli bir yıldı bu ortalama için. Çoğu arkadaşım lise 3 ü pek sallamadığı için düşük puanlar aldılar AOÖBP’ndan. Benim lise 3 ortalamam 5. 00 dı.
Her hafta bir ÖSS denemesi çözüyordum. Son haftalar bu sayı 10a kadar çıkmıştı. Bunun çok yararını gördüm. Hem zamanlama konusunda bana yardımcı oldu hem de sınav heyecanımı azaltmak hususunda.

Her sene benim bildiğim 5 tane Türkiye geneli ÖSS deneme sınavı yapılır. Bunların 2si Güven-der,2si Öz-de-bir biri de Tümay tarafından yapılır. (Öztaş’ın da yaptığını duydum ama ben onun sınavlarına girmedim)Bu Türkiye geneli ÖSS deneme sınavları kendi durumunuzu değerlendirmeniz açısından çok önemli. O sınavlara 100binin üstünde aday giriyor . O adaylar içindeki yeriniz sizin hedefinize göre geride olup olmadığınızı belirtir. Benim bu 5 denemedeki yerim hedefimden geri olduğumu söylüyordu ve bu beni daha da hırslandırıyordu.

İyi Sayısal öğrencilerinin sayısal alanda çıkardıkları net sayısı birbirine yakındır. Sayısal öğrencileri birbirlerine farkı Sözel’den atarlar. Bunun tersi de doğrudur. O yüzden sözel derslere gereken önemi vermek gerekir. Ben dershanedeki sözel derslerden kaçmadım. çoğu öğrenci için sözel dersler geyik yapılan,işe yaramaz,girilse de girilmese de fark etmeyen derslerdir. Ama gerçekten çok önemlidir sözel dersler.
ÖSS’ye korkuyla giren çoğu arkadaşımın o sene sınavı kazanamadığına şahit oldum. ÖSS’yi gözde büyütmemek bence çok önemli. ÖSS’nin önemini kavradıktan ve kendinize güvendikten sonra ÖSS’yi istediğiniz kadar küçültebilirsiniz gözünüzde. Sen sınavdan korkacağına bırak sınav senden korksun.

Her sene sınavı TÜBİTAK’ın hazırladığı dedikodusu yayılır. Buna inanmayın. Sınavı TÜBİTAK hazırlarsa sorular zor olur gibi bir korkuya sakın kapılmayın.
Masanın karşısında ya da kolayca görebileceğin bir yerde sana hedefini hatırlatacak bir eşyan olsun. Benim bir posterim vardı. Üstünde ODTÜlü bir öğrenci “Gelecek Benim Ellerimde”diyordu. O poster beni hep gaza getirirdi.
Dershanelerin rehberlik servislerinden iyi yararlanın. Sadece tercih dönemi değil sene içinde de onlarla sık sık görüşün.

Yarış ortamı yaratın demek istiyorum ama siz yaratmasanız da çevrenizde böyle bir ortam yaratan birçok insan olacaktır. Bu noktada en çok dikkat edeceğiniz husus yarış ortamının sizi olumsuz yönde etkilemesine izin vermemek olmalı. Dershanede hocalarınız evde anne babanız sınıfta arkadaşlarınız eşiniz dostunuz herkes illaki sizi birileriyle kıyaslayacaktır. Bu kıyaslanmayı kendi lehinize çevirmeye çalışın aksi takdirde yarışanlar arasında yok olur gidersiniz.

Sizi bir başkasıyla karşılaştırdıklarında sakın karşınızdakini gözünüzde büyütmeyin. Bizim okulun 2. sinin annesi ve benim annem aynı okuldaydı. Lafla dile getirilmese bile arada çocuklar konusunda bir rekabet vardı. Okul 2. si her dersten özel ders alıyordu. Babası biyoloji öğretmeniydi.

Denemelerde 1 yanlış 2 yanlış falan bırakırdı. Okuldan da en yüksek puanı alacak 2.  öğrenci o olacaktı. Diğer taraftan ben ne okuldan onun kadar yüksek bir puan alabilecektim ne de çevremde beni onun kadar destekleyen kimseler vardı. Özel ders de almıyordum hani. Tek desteğim ailem ve kendime olan inancımdı. Maça 1-0 yenik başlıyordum anlayacağınız. bütün bunlar beni hırslandırdı. Annemin yüzünde o mutlu ifadeyi görmeyi arzuluyordum hep. İnancımı hiç yitirmedim ve sonunda istediğim olmuştu. Okul 2. sini geçmiştim. Herkes ondan Türkiye’de ilk 100e girecek diye bahsederken o ilk 2000’e bile girememişti.

Sınava hazırlık döneminde bazen can sıkıntısı çok aşırı düzeylere ulaşır. Bu anlarda kendimi tamamen eğlenceye verirdim. Televizyon izler,sahilde dolaşır,halı sahada maç yapar,sinemaya giderdim. Can sıkıntım geçince de eskisinden daha hırslı şekilde derslerimin başına geçerdim.
Bazı arkadaşlarımın günde 500 soru,günde 750 soru hatta 1000 soru çözmeden yatmıyorum dediklerini duyuyordum. Sakın böyle bir hal almayın. Önemli olan kaç soru çözdüğünüz değil olayın mantığını anlayıp anlamadığınızdır. Bu tür şeyler söyleyen insanlardan da uzak durmanızı tavsiye ederim.

İlk dönem bittiğinde sömestır tatilinde kendime 3 günlük bir kafa tatili vermiştim. Daha sonra yine başladım ders çalışmaya. yaptığım planlara göre 1 ay sonra tüm konuları bitirmem gerekiyordu ve öyle de oldu. Son 3 ay ise sadece test ve deneme çözdüm. Günde 2 deneme çözdüğüm günler de oldu. Bu denemelerde yaptığım yanlışlar bana nerelerde eksik olduğumu gösterdi.

Son 1 ay geçmiş dönemlerde çıkmış ÖSS sorularını adeta hatmettim. Amacım soruların hazırlanış mantığını birkez daha gözden geçirmekti.

Sınava 3-4 gün kala ders çalışmayı kestim ve sınava tamamiyle konsantre olmaya başladım. Sınav günü tek düşündüğüm hedefime ulaşmaktı. iyi bir kahvaltı yaptım ve okula gittim. Gözetmenlerden birisi çok sakin görünüyordu ama sınav esnasında pencerelerden birinin çarpmasını önlemek için koşması beni çok heyecanlandırmıştı.

O anki heyecanla en kolay soruyu yanlış yaptım. Sınavdan çıktığımda moralim çok bozuktu çünkü çok gergindim. Sanki hiçbirşey yapamamıştım sınavda ve kitapçık türünü işaretlemeyi unutmuştum. Neyseki daha sonra soruların cevaplarını görünce rahatladım.

Puanlar açıklandığında çok sevinemedim. En kötü derecem Türkiye 1748. liğiydi ama bu puan beni hedefime ulaştırmıyordu. Kazandığım okulu öğrenince iyice şok olmuştum çünkü beklemiyordum. Tercihlerimi Bilgisayar Mühendisliği olarak yapmıştım ama Marmara Üniversitesi’ni beklemiyordum. Neyse olan oldu.

Sağlık olsun.

ÖZETLE:
• İyi bir dershane seç
• Çeşitli kaynaklardan beslen
• Yüksek bir hedef belirle
• Sınavın içeriğini öğren
• Neyi nasıl çalışacağını öğren
• Konu eksiğini en kısa zamanda kapat
• Her hafta en az bir deneme çöz
• Türkiye geneli sınavları kaçırma
• ÖSS’yi gözde çok büyütme
• Sayısalcı ise sözel derslere gereken önemi ver
• Eğlenmeye vakit ayır
• Geçmiş yılların ÖSS sorularını defalarca çöz ve soruları hazırlayanların hangi mantıkla soruya yaklaştıklarını anla
• Sınavı TÜBİTAK hazırlayacak söylentisini kale alma
• Hedefini canlı tutacak,sana hedefini hatırlatacak bir eşyaya sahip ol
• Dershanelerin rehberlik servisinden iyi yararlan
• Son birkaç gün ders çalışma
• Başkalarıyla karşılaştırılsa bile kendine olan güvenini ve inancını yitirme
• TV den olabildiğince uzak dur
• Arkadaş tekliflerinin hepsine evet deme
• Not ortalamasını yüksek tut
• Bir yarış ortamı hazırla
• Ne yapıyorsan kendin için yaptığını unutma
Saygılarımla

YAZAN : ÖNAL ÖREN
Marmara üniv. Bilgisayar müh.
1. sınıf öğrencisi

Özgür ŞAHİN

Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim sitesi olan kendinigelistir.com projesinin sahibidir. 2006 yılından bu yana #kişiselgelişim alanında birçok yeniliği bünyesinde bulundurduğu sitede "beden dili, iletişim teknikleri, başarı hikayeleri, motivasyon teknikleri, özgüven gelişimi" gibi bir çok ana tema üzerine yazar, çizer, karalar, öğretmeye çalışır.

İlgili Yazılar

26 Yorum

  1. blank
    gökçe - -

    valla iyi geldi. Teşekkürler.

  2. blank
    selin - -

    gerçktden saol:D yazdıklarını şimdi okudum beni ve eminim okuyan herkesi heycanlandırır ve etkiler başarıya giden altın yolu bulmuşsun ve paylaşıosun bu çok büyük bi erdem ve başarıdır çok saol umarım hayatının devamında herşey istediğin gibi olsun..:D:D

  3. blank
    salih yılmaz - -

    hani hedefi odtüydü demekki o da hedefini tutturamamış

  4. blank
    gökçev - -

    Ama bilgisayar mühendisliğini tercih etmiş yine de ve amacından sapmamış.
    Bu tarz yazılar bazen kaybolan motivasyonumu yerine getiriyor.Çok teşekkürler…

  5. blank
    gamze gs - -

    yazınızı çok beğendim siz zaten üniversiteye girecekken işi kafada bitirmişsiniz.bişey sormak istiyorum ben seneye tm ye gideceğim öss sistemi değişti ve seneye sınava gireceğim fakat sayısal derslerim iyi değil onlara çalışmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım?????
    Teşekkürler…

  6. blank
    Burcu - -

    ÖSS’de hedefi çok yüksek tutmak lazım. Türkiye birinciliğine oynuyorum diye hazırlanmak gerekiyor. Çünkü hiçbir zaman (yani genelde) hedefe ulaşılamıyor. En azından hedefin bir altı da iyi bir yer olmalı.

    Nerden biliyorum? Kendimden! Tabii sınava girdikten sonra farkına varıyorsunuz bunun.

  7. blank
    çağlar - -

    ya gaza geldim resmen.bende her yıl başlangıcında acayip bir tempoyla ders çalışmaya başlarım ve 2hafta sonra bırakırım.bu tempo bu sene biraz daha fazla oldu.ilk dönem bitimine kadar.derslerden acayip sıkıldım fakat çalışmam gerektiğini biliyorum.şu anda nemi yapıyorum.resmen yatıyorum.hiç ders çalışmıyorum.ama ilk dönem çalışmam bana çok şey kazandırdı.hiç çalışmamama rağmen notlarım hala yüksek.lise 2 öğrencisiyim.hazırlıksız yani 4yıl.bu yaz tatilinde benim için öss temposu yavaştanda olsa başlıyor.ama sıkılmadan çalışacağım.hedefim ankara üniversitesi hukuk fakültesi.inanç çok önemli.ben bunu oks de gördüm.ne kadar kendinizi kandırmış gibi olsa da ben iyiyim hedefime ulaşacağım demek kazandırıyor.hedeflerimize ulaşmak dileğiyle.

  8. blank
    caner - -

    gerşekten çalışmak lazım iyi bir dersane seçmek lazımda işin orasını iyi anladımm ama herkes iyi dersane seçemeyebilir iyi öğretmenlerden ders almayabilir öss de bütün sınavlarda insanların ekonomik durumuna göre başarı gösteriyor günümüzde yoksa bütün insanların zihni aynıdır bazıları dersane vve özel öğretmenlerden aldığı dersler sonucu yapıyor ve yerleşiyor ama ekonomik durumu iyi olmayan ne yapsınn sayın hocam…

  9. blank
    özge - -

    Yazın için gerçekten çok teşekkürler ben lise 3 öğrencisiyim artık okulun sonlarındayım. Sınava yönelik çalışmalarıma bugünden itibaren başlayacağım ve bu yazıyı okuduktan sonra çalışma isteği geldi birkaç gündür bu konuda sıkılıyordum ama artık geçti Ben de bilgisayar mühendisliği istiyorum inşallah başarabilirim Hayatımızdan 1 yılı feda etmemiz gerekiyor arkadaşlar ama sonrasındaki mutluluğu düşünün…Herkese başarılar!

  10. blank
    zafer - -

    önal eren yazın icin cok tş ben lise ögrencisiyim eczacılık istiyom inşallah olurum senin yazdıklarını her ne dadar cok olmasada beni etkiledi inşallah bende hedefime olaşırım??? herkese başarılar?

  11. blank
    sevket - -

    baskan helal olsunn ben ıkı yıllık myo bıtırdım fakat lıse turum hanı memleket meselesı olan lıse varya(meslek lısesı)4 yılık fak bızım ıcın ımkansız ben hukukcu olmak ıstemısımdır fakat bızde temel yok eger nasıl olusturacagımızı soyleyen olursa fane olmaz yazı guzel olmus

  12. blank
    Merve - -

    SANA KATILIYORUM AMA BN SINAVA GİRİNCE TEREDDÜT DYUUYROUM KORKUYORUM KAZANAMICAM DİYE İNŞALLAH YENERİM KORKUMU SINAVI KAZANACAM İNŞALLAH ALLAH HERKESE NASİP KISMT EDER İNŞALLAH YÜZÜMÜZ GÜLÜR…

  13. blank
    Metin - -

    Merhaba,
    Bu anlatılanları okuduktan sonra gerçekten bana daha bir üniversite sevdası geldi! Senin yolunda gitmeye çaba göstereceğim…
    Teşekkürler!

  14. blank
    Mehmet - -

    Ben de lise 3 sayısal öğrencisiyim. Benim de hedefim bilgisayar mühendisliği. Yazdıklarınız gerçekten çok güzel. Umarım ben de kazanırım. Bunun için şimdiden ÖSS’ye doğru sıkı çalışmaya başladım. İnşallah bizim de sonunda yüzümüz güler.

    Herkese başarılar…

  15. blank
    Büşra - -

    ya doğru düzgün bişey yazın ne olur. ben 4. sınıfa giden kardeşimin ödevi için araştırma yapıyorum bu ödev için nereye bakabilirim? ne olur bir yardım edin…

  16. blank
    Raziye - -

    çok teşekkürler.şuan aynı kaygıları omzumda hissedebiliyorum

  17. blank
    Sedat - -

    çok güzel bir yazı olmuş ilk önce teşekkür ediyorum.
    söylediklerin çok doğru özellikle şu soruların mantığını anlamak bende öyle yapacağım 2. haftada gerçekten herkes su koydu(bende dahil):d inş kazanıcam relax olucam tekrar teşekkürler

  18. blank
    soner - -

    önal abi yazdıkların gerçekten çok etkileyici ben açık lise öğrencesiyim 1 re gidiyrum ilk günler dersse çalışırdım hedefim ank hukuk faküldesi ama şu bilgisayar allındığından itibaren ders çalışamaz oldum burdan tüm lise öğrencilerine seslenmek istiyorum bilgisayardan çokçokkk uzak durun… saygılar başarılar dilerim herkeze.

  19. blank
    gülcan - -

    Yazını okumak kendime güvenimi getirdi başaramamaktan o kadar çok korkuyordum ki ama şu an ders çalışma aşkı ile yanıyorum teşekkürler ve hayatta başarılarının devamını dilerim

  20. blank
    çağla güllü - -

    çok sağolun kimse bu kadar uzun yazıyı yazmaya tenezzür etmez çok yardımcı oldunuz tekrar çok çok teşekkürler

  21. blank
    Sena - -

    Merhabalar
    Oncelikle emegine cabana saglik,
    Yazini cok gercekci bi o kadar da icten buldumm
    Ben anadolu lisesinde 3. Sinif ogrencisiyim
    Hukuk bolumunu istiyorum. Hedefime ulasmada
    Her ne kadar puruzler yasasamda bu yaziniz
    Beni gercekten cok motive etti. Merak ediyorum
    Siz 11. Sinifta neler yapiyordunuz ? Calisma
    Temponuz nasildi. ? Ve nasil olmaliydi. ? Bu
    Konuda bizleri aydinlatirsaniz cok sevinirim

  22. blank
    tuğçe - -

    çok teşekkür ederim. çok rahatladım. dediklerini bende uygulayacağım.

  23. blank
    aslı - -

    ben daha 11. sınıf öğrencisiyim ama gerçekten cok begendım…kendıme dahada ozguvenım arttı ınş. bizde sizin gibi olabilirizz..bu arda bende sayısal ogrencısıyım sadece sayısal derslere bakılmıcagınıda cok ıı oğrendim teşşekkrler….

  24. blank
    Taner - -

    mrb arkadaşlar.yarın yani 24 mart pazar saat:10:00 ygs sınavı yapılıcak..şimdiden herkesin sınavının istediği gibi sonuçlanmasını diliyorum.ben matematik öğretmeniyim.bilindiği gibi YGS sınavında sorulan matematik soruları 9.sınıf ağırlıklı.LYS sınavı ise 10-11 ve 12.sınıfları kapsayan konulardan sorulmakta.Kısmen de olsa bazı ygs konuları da çıkmaktadır.Eğer Ankarada yaşıyor iseniz ve ara sınıf öğrencisi yada LYS ye de girmeyi düşünüyor iseniz Matematik konusunda kesinlikle özel dersi samimiyetimle tavsiye ediyorum.Çünkü dershanelerde meslek lisesi yada temeli sağlam olmayan öğrencilerle ilgilenilmiyor ve kesinlikle şu bir gerçek ki öğrencilerin en temel ihtiyacı MATEMATİKTİR.Öğretmen olmama rağmen içimde ukte kalan meslek Hukuk fakültesini okumak için yarın sınava gireceğim.Şunu söylemek isterimki idealleriniz uğruna gerçekten sağlam adımlarla yürüyün ve başaracağınıza inanın..! İnanmış bir insan karşısında hiç bir engel duramaz..Ben ankarada yaşıyorum.Aynı zamanda hali hazırda özel ders öğrencilerim de bulunmaktadır.ve yükseklisansta yapmaktayım Gazi Üniversitesinde.özel ders isteyen arkadaşlar buraya maillerini yazarlar ise irtibat için telefon numaramı kendilerine mail olarak atabilirim.İnşallah herkes gerçekten hedefindeki mesleğe kavuşur ve gerçekten hakkıyla o mesleği yerine getirir.

  25. blank
    ASLI - -

    öncelikle herkese merhaba,hukuk fakültesini deli gibi arzulayan eşit ağırlık 10.sınıf öğrencisiyim.. Hakim olmak istiyorum bunun için de hukuk okumak gerektiğini..yalnız sözel dersleri ezber yoluyla yapsam(LYS İÇİN),matematiği ne yapacağım?okuduğum okuldaki matematik hocaları sadece okul sınavlarına yönelik ders anlatıyorlar! Bu hususta ne yapmam gerekiyor? Ciddiye alıp cevaplarsanız büyük bir iyilik yapmış olacaksınız.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

  26. blank
    okyanusya - -

    Merhaba ben 12. sınıf öğrencisiydim bu yıl mezun oldum. Bu yıl sınavım beklediğim gibi geçmedi. Hep Hukuk okumak istiyordum ama şu anda ciddi anlamda imkansız pazar günü Edb.-Coğ. sınavına gireceğim ama bu sene tercih yapmk istemiyorum çünkü tercih yaparsam en iyi ihtimalle %50 burslu psikoloji gelicek (tam olarak burssuz okumayı düşünmüyorum) ama ben ya hukuk yada tam burs veya devlet üniversitesinde psikoloji okumak istiyorum. Çok kararsızım sanki bu sene tercih yapsam pişman olacakmışım gibi geliyor. ne yapmalıyım sizce fikirlerinizi benimle paylaşırmısınız?
    TEŞEKKÜRLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.