Gençler, üniversiteyi okurken ülke dışına çıkma hayali kuranlardansanız bunun en kestirme ve görece daha güvenli yolunun Erasmus Programı olduğunu da biliyorsunuz demektir. Peki, Erasmus Programını tam manasıyla biliyor musunuz? Bilmiyorsanız yanıtı haberimizde!
İşte Ülke dışında eğitim fırsatını ele geçirebileceğiniz programlardan biri olan: Erasmus Programı ile ilgili!
Avrupa’daki üniversitelerin kendi aralarında değişik alanlarda ortaklık yapmayı desteklemek için oluşturdukları bir AB programı. Bu programının ismini ise Avrupa’nın değişik ülkelerinde bulunmuş, Hümanizmin temsilcilerinden biri olan Hollandalı bilim insanı Erasmus’tan geliyor.
Erasmus Programı sayesinde üniversiteler birbirleri ile ortak projeler gerçekleştiriyor, dönemsel veyahut senelik talebe ve akademik personel değişimi yapabiliyor. Programın öğrenciler için en güzel yanlarından biri ise hibe niteliğinde karşılıksız mali desteğin verilmesi. Erasmus ile birlikte yabancı dil öğrenimi de gerçekleşecektir.
Erasmus Programına Nasıl Müracaat edilir?
Her üniversite için tarihler değişebilmekte. Zati okuduğunuz bölümde böyle bir talebe hareketliliği varsa bunu kesinlikle duyarsınız. Evvela üniversitenizin yapacağı dil sınavına giriyorsunuz bu da okuldan okula değişiklik gösterdiği için herkesin okuduğu üniversitenin alakalı Erasmus büronundan bilgi alması daha faydalı olacaktır. Dil imtihanı, not vasatiniz ve mülakat. Evet, bu imtihanlardan geçip kendinize uygun bir ülke bulduğunuzda müracaatınızı gerçekleştiriyorsunuz. Şayet Erasmus yapacak bahtlılardan olursanız işin bürokratik bölümlerine gelmiş bulunuyorsunuz. Genel manada Erasmus yapan tüm talebelerin yakıntı ettiği bir vaziyet olsa da artık ülke dışı yollarını sağlama bağlamanın verdiği mutlulukla halledilebilir bir şey emin olun!
Şayet bu yazı sizi yeterince tatmin etmediyse;
Türkiye Milli Ajansı tarafından Ulusal Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde başlatılan Erasmus+ Okul Eğitimi Bilgilendirme Toplantıları yapılıyor. Bunu takip edebilirsiniz.
Kaynak : Ünimetre