İnsanların güvenini kazanamadığınızda, dinleyenlerinizin hepsi olmasa da çoğu dediklerinize inanmaz. Ama bunun aksine, insanlar size ve fikirlerinize inandığı zaman size inanır, sizin bilgili ve samimi olduğunuzu görmeye açık olurlar. Onların iyiliğini istediğinize gerçekten inanırlar. Ayrıca sizin duygusal yönden güçlü (dengeli biri olarak) ve dürüst (doğru ve güvenilir) bir karaktere sahip olduğunuzu fark ederler.
Bu özellikler, etkinizi güçlendirir ve bunun sonucunda insanlar fikirlerinizi kabul etmeye daha eğilimli hale gelir.
Peki, başkalarının güvenini nasıl kazanırsınız? Bunun için aşağıdaki birkaç unsura bakabilirsiniz.
Samimi olun: Fikrinizin, gerçekten başkalarının zamanına ve dikkatine değer olduğuna inandığınızı gösterin. İnsanlar sizi samimi ve inançlı görürse, size daha çok güvenirler.
Güven sicilinizi pekiştirin: Vermiş olduğunuz sözleri ve vaatleri takip edin sonuçlandırın. İyi fikirlerle katkıda bulunanlara destek verin ve itibar edin. Uyumlu değerler sunun. Güvenilir bir şekilde davranarak güvenilir olduğunuza dair kanaat oluşturun.
Fikrinizin araştırılmasını teşvik edin: Konu hakkında konuşmayı teşvik etmek ve başkalarının bakış açılarına da değer verdiğimizi göstermek için, onların düşüncelerini dinleyin. Tüm meslektaşlarınızın fikirlerini paylaşabildiği ve görüşlerine değer verildiğini bildiği bir ortam oluşturun.
Başkalarının çıkarlarını öne alın: İnsanlar kendi çıkarlarını önemsediğinize inandıklarında, size ve fikirlerinize inanmaya daha fazla eğilimli olurlar. Örneğin, bir pazarlama direktörünün, kendi kadrosunda bulunan değerli bir çalışanının, farklı departmana terfi etmesi için yardımcı olduğunu varsayalım. Elbette pazarlama direktörü yüksek performanslı bir ekip üyesini kaybetmenin zor olduğunu bilir. Fakat aynı zamanda görevi gereği diğerlerinin mesleki becerilerini geliştirmelerine yardımcı olması gerektiğinin farkındadır. Dahası, kendi çalışanına yardımcı olarak onun ve diğer departman yöneticisinin güvenini kazanır. Bu güven duygusu gelecekte yararlı olacaktır.
Açık yürekli olun : Hatalarınızı itiraf ettiğinizde insanlar sizi hakikatli biri olarak görürler; birçok kişinin kendi hatasını gizlemeye çalıştığını bilirler. Bu yüzden teklifinizdeki herhangi bir zayıflığa dürüstçe kabullenmeniz, dinleyenlerinizin size güvenmesini sağlayabilir.
Yararlanılan Kaynak : İnsanları İkna Etmek, 2007, Optimist Yayınları.
Alıntı : Yenibiris.Com
bunlar doğru insanlar böylece karşılarındake güven duymaya başlıyorlar
bence de böylece kendine ve başlarının sana güveni artar.
bence güzel olmuş ya ama biraz saçma :D