Şimdilerde çok moda şeyler bunlar: Kuantum, çekim yasası, secret filan.
Yıllar önce ilk duyduğumda bana da bir pazarlama tekniği, boş laflar, hadi canım saçmalıyorlar filan gibi gelmişti. Daha kitabı okumadan eleştirmiştim. Tabii sonrasında cevabı bireysel gelişimde buldum ben de.
Çekim Yasası gerçekten bilimsel bir yasa. Nasıl Newton yer çekimini bulmuşsa, Çekim Yasası da kuantum fiziğine dayanıyor. Bu yasayı [highlight]bir şeyi gerçekten istersen olur[/highlight] şeklinde özetleyebiliriz.
“Ben yıllardır bir koca istiyorum, para istiyorum, annemin sağlığına kavuşmasını istiyorum, niye olmuyor o zaman” diye hemen cümleler gelmiştir aklınıza, eminim. Ama kısa ve özet dedik, derinlerine girmedik. İstediğiniz şeyin olması için bir kere öncelikle sadece sizinle ilgili olması gerek. Yani annenizin sağlığına kavuşması, annenizin de istemesi gereken bir durum. Sonrasında bu isteğinizin olmasını engelleyen inançlarınızın değişmesi gerek. Örneğin, parası olan kişilerin kötü insanlar olduklarını düşünüyorsanız, para gelmez ki size. Bu durumda hem parası olanların kötü olduklarını düşünüyor, hem de aynı anda para istiyorsanız, arabayla giderken aynı anda hem gaza, hem frene basıyorsunuz demektir. Bu şekilde aynı yerde sayarsınız.
Ayrıca istediğiniz şeyin açık ve net olması gerekiyor. Yani aşk isterseniz, aşık olursunuz, ama adam size aşık olmaz. Bir de, istediğiniz şeyleri aslında size geliyor, görmeyi seçmeyebiliyoruz. Misal, ben sevdiğim işi yapmak istediğim için işimden kovulduğumda, başta kovuldum diye çok üzülmüştüm, şimdi nasıl yapacağım diye endişe etmiştim, sonra dank etti, aslında bu bana istediğim şeyi yapabilmem için fırsattı. Yani geldiğinde görmek lazım, fark etmek lazım, radarları açmak lazım. Bir de en çok kendine inanmak lazım, istediğin her şeyi elde edebileceğine.
Zaten aslında fark etsek, yıllarca bunların söylendiği bir kültürde büyüdük hepimiz. Bir şeyi kırk kere söylersen olur demedi mi size büyükleriniz küçükken?
Babaanneniz, istediğiniz oyuncak için avuçlarını açıp dua et Allaha yavrum diye sevmedi mi sizi? Hıdrellez’de toprağa ev araba çizen komşularınız yok muydu? Ya adak adamadınız mı hiç, istediğiniz şey olursa diye? İşte bunların aslında hepsi Çekim Yasası’nın doğru olduğu ile ilgili inançlar.
Çekim Yasası diye bir şey var ve gerçekten işliyor bu yasa.
Benden söylemesi…
Yoksa, bu yazıyı okuyor olmazdınız :)
Yazan : Esra Paça / Mobius Danışmanlık
Çekim yasası nedir?
Çekim yasasının etkisi nedir?
Çekim yasası uygulanabilir mi?
Çekim yasası uygulamaları ne şekildedir?
Çekim yasası ile kazanılan başarı örnekleri var mıdır?
Çekim yasasının temel mantığı sadece “iste, olsun” mudur?
Çekim yasası ile aklıma birçok soru geliyor. Bunun temel bir mantığının oluyor olması hoşuma gitti aslında. Ama yine de aklımdaki tüm soruları yanıtlamadı..
Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim.
Keşke o kadar basit olsa, ama değil. Ancak olmamasının nedeni basit olmaması değil, geçmişimizin yüklü olması. “İste, olsun” aslında doğru bir denklem, ancak bilinçaltımızda “böyle olmaz ki” diye düşünen bir inanç varsa, siz istediğiniz kadar günde 10 kere olumlama yapın, bilinçaltınız 100 kere “olmaz” derse, o iş gerçekten olmaz. Yani bu şekilde de aslında çekim yasası çalışıyor oluyor, gerçekten o bilinçaltınızda istemediğiniz şey olmuyor. Çekim yasası Yerçekimi gibi %100 işleyen bir yasa, yani tamamen bilimsel ve kuantum fiziğine dayanmakta. Her an, her saniye çalışıyor. Ve bilincimizi biraz artırarak, bunu da istediğimiz şekilde odaklayarak kullanabiliyoruz.