Maymun yakalamak için Asya’da kullanılan bir çeşit tuzak vardır. En önce bir hindistan cevizi bulunur ve oyulur. Yerdeki bir kazıkla beraber oyulan hindistan cevizi ip ile ağaca bağlanır. Hindistan cevizinin altına ince bir yarık açılır ve oradan içine tatlı bir yiyecek konur. Bu yarık maymunun elini açıkken sokacağı kadar büyüklüktedir, yumruk yaptığında elini dışarı çıkaramaz. Maymun, tatlının kokusunu alır, yiyeceği yakalamak için elini içeri sokar ve yiyeceği kavrar, ama yiyecek elindeyken elini dışarı çıkarması olanaksızdır. Sıkıca yumruk yapılmış el, bu yarıktan dışarı çıkmaz. Avcılar geldiğinde, maymun çılgına döner ama kaçamaz. Aslında bu maymunu, tutsak eden hiçbir şey yoktur. Onu sadece kendi bağımlılığının gücü tutsak etmiştir. Yapması gereken tek şey, elini açıp yiyeceği bırakmaktır. Ama zihninde açgözlülüğü o kadar güçlüdür ki, bu tuzaktan kurtulan maymun çok nadir görülür.
Bizi tuzağa düşüren ve orada kalmamıza neden olan şey, arzularımız ve zihnimizde onlara bağımlı oluşumuzdur. Sonuç olarak bu kişisel gelişim hikayesinde yüm yapmamız gereken, elimizi açıp benliğimizi ve bağımlı olduğumuz şeyleri serbest bırakmak ve dolayısıyla özgür olmaktır.
Yazar: Joseph Goldstein
Özgür olmak istiyorsan bağlandığın şeyleri arkanda bırakmalısın !
wow wow wow
Evet özgürlük istiyor bizler için değil kendi çapında hırsız katiler çocuklari için ve hala buna çanak tutanlarvar . Teşekkürler.